РИМ — Папа Франциск реши в последния момент да пропусне проповедта си

...
РИМ — Папа Франциск реши в последния момент да пропусне проповедта си
Коментари Харесай

Папата пропусна проповедта в началото на натоварената Страстна седмица по време на литургията на Цветница на площад Св. Петър

РИМ — Папа Франциск реши в последния миг да пропусне проповедта си по време на литургията на Цветница на площад " Св. Петър ", заобикаляйки напрегната тирада при започване на натоварената Страстна седмица, която ще подложи на тестване все по-крехкото му здраве.

Окаян от заболели колене и непрекъснати респираторни проблеми, Франциск също не взе участие в шествието на кардинали към обелиска на площада при започване на литургията. Вместо това 87-годишният понтифекс благослови палмовите листа и маслиновите клончета, носени от вярващите от олтара.

Очакваше се Франсис да произнесе проповед по средата на службата и той произнесе молитвите по време на литургията. Но след няколко секунди безмълвие дикторите споделиха, че Франциск е решил да не изнася самата проповед.

Служители на Ватикана пресметнаха, че към 25 000 души са участвали на литургията, извършена под слънчево, ветровито пролетно небе.

Цветница дава началото на натоварената седмица...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР